Een warm nest
Een paar jaar geleden ging onze zoon wonen bij Co-Coon.
Hij kwam er in een warm nest! Ze deden er alles aan dat hij zich thuis zou voelen en dat is goed gelukt!
De woning ligt rustig en toch vlakbij allerlei voorzieningen en is sfeervol en gezellig ingericht. Elke bewoner heeft zijn eigen kamer en verder is er voldoende plek in de gemeenschappelijke ruimtes. Daar wordt om beurten gekookt en er worden regelmatig gezamenlijke activiteiten gedaan. Ieder heeft zijn of haar taken om alles in orde te houden.
De betrokken begeleiders laten onze zoon in zijn waarde maar stimuleren hem wel om alle mogelijkheden te benutten. Wij als ouders worden steeds op de hoogte gehouden en we stemmen samen de zorg af. Er is een goede mix van afstand en nabijheid.
Kortom een heel fijne plek om te wonen!
– Ouders bewoner –
Betrokkenheid, Flexibiliteit, Kleinschaligheid
Vanaf aug. 2019 woont onze zoon en broer nu bij Co-Coon, een kleinschalige woonvorm, met individuele aandacht voor bewoners waar rekening gehouden wordt met iemands verlangens en beperkingen. Bij heeft NAH.
In het wekelijkse groepsgesprek wordt geëvalueerd en besproken wat er op het programma staat. Het welzijn van de cliënt staat voorop, er wordt bekeken wat haalbaar is. Co-Coon vond een baan voor onze zoon bij een museum.
In de moeilijke COVID lockdown-periode, voor onze zoon een extra heftige periode omdat alles in hem zich verzet tegen verplichtingen van bovenaf, gingen ze met hem wandelen of fietsen. Co-Coon heeft er alles aan gedaan om die periode leefbaar te houden.
Er is frequent contact met de familie (tevens mentor en gewaarborgde hulp) en alles kan worden besproken. Als je belt of mailt ontvang je binnen een dag een reactie.
Kortom: wij kunnen ons geen betere plek toewensen dan Co-Coon omwille van de betrokkenheid, de flexibiliteit, het meedenken, de kleinschaligheid, de ligging middenin een wijk met empathie voor de bewoners, de vrijheid die ze geven, de openheid van hun werkwijze.
– Ouders bewoner –
Geen twijfel
Wij zijn een gezin en hebben twee zonen van 23 jaar en 19 jaar oud.
Bij onze jongste zoon van 19 jaar is op jonge leeftijd (7 jaar) geconstateerd dat hij een Autisme spectrum stoornis heeft. Vanaf zijn 7e tot heden is hij aanraking geweest met een aantal lokale zorginstellingen. Hij heeft via hen zeer goede thuisbegeleiding gekregen. Van daaruit is onze zoon naar een andere woongroep gegaan. De ervaringen met hen zijn wisselvallig; zowel positief als negatief.
Vervolgens is onze zoon weer naar een andere woonvorm gegaan. Dit was voor ons als ouders, alsmede voor onze zoon positief. I.v.m. de bezuinigingen in de zorg op gemeentelijk niveau konden zij echter niks meer voor onze zoon betekenen. Datzelfde geldt voor andere zorginstellingen. Toen de gemeente Maastricht de stekker eruit trok kon onze zoon binnen deze woongroep niet meer verder groeien, terwijl wij wel van mening waren dat hij daar thuis hoorde. Na veel zoeken en gesprekken elders is onze zoon m.b.v. een ambulante begeleider van Xonar bij Co-Coon in Nuth terecht gekomen. Daar verblijft onze zoon nu al 2,5 jaar.
Co-Coon haalt het maximale uit onze zoon. Ze hebben ons laten inzien dat onze zoon veel te bieden heeft. Er wordt op geduldige en zorgvuldige wijze zorgt verleent. Wij hebben onze zoon binnen een periode van 12 maanden enorm zien groeien. We hadden nooit gedacht dat onze zoon binnen zo’n korte termijn zoveel vooruitgang zou kunnen boeken. De woonbegeleiding wordt medisch ondersteund d.m.v. de huisartsenpraktijk en een enthousiaste mentor die onze zoon wekelijks bij de woongroep bezoekt.
Wij kunnen Co-Coon bij iedereen aanbevelen! Heb je een kind met psycho/ sociale problematieken en ben je ten einde raad? Twijfel niet en neem contact op met Co-Coon. Zij bieden het maatwerk dat uw zoon of dochter nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.
– Ouders bewoner –